Praktik i Island

onsdag, maj 31, 2006

Vi var idag hos fysioterapeuterne, der har deres egen afdeling med træningssal og gymnastiksal samt svömmehal. desuden smaa lukaf'er til behandlinger. Der er 3,7 fuldtidsfysser og 5 medhjælpere som henter og bringer beboerne fra de forskellige afdelinger og de hjælper ogsaa ved træningen i træningssalen. Derforuden er der en bademester og to hjælpere i omklædningsrummene ved svmesalen. Beboerne kan komme og gaa som de har lyst til. Der er mange der benytter
Vi fulgtes med to af fysserne, der skulle paa en afdeling hvor der var en beboer, der havde collum fem, der skulle ud af sengen efter opr., der var - som vi vurderer - sket for faa dage siden. Vi undrer os over hvor hurtigt man aabenbart bliver sendt hjem fra sygehuset, han kunne ikke gaa, knapt staa. Vi blev bedt om at hjælpe til mens de holdt ham oppe, saaledes at stiklagnet kunne skiftes, men hele sengen var vaad af sved, hvilket ikke undrede da madrassen var "pakket ind" i en kæmpe plastpose der var alt for stor.... saa vi mente at det hele sengen skulle skiftes. Samtidig kunne vi undre os over at under stiklagnet laa yderligere et stykke plast (istedet for et engangsunderlag) og han var bare vaad! De kendte aabenbart ikke til disse underlag, som vi prövede at forklare hvad var...men de ville gerne hðre mere om det...
Da fysserne skulle have vedkommende op at staa, for at træne ham og have skiftet sengen, undrede vi os over at de ikke hævede sengen nok og den maade den ene stod böjet rundt om ham for at faa fat om ham under begge armene for at löfte ham op. Ja vi er jo ikke fysser men vi har nu aldrig set denne forflytning för, men hvad ved vi.........
Dagen var nu spændende nok og vi var saa heldige at faa för fri. Saa vi endte igen paa cafe og opdagede butikker vi har gaaet forbi mange gange, men ikke set...saa vi skulle lige ind og vende i dem for at se om de nu havde noget at byde paa.
Ved 17 tiden var vi paa Juliannas skole (Marias datter) der var "afdansningsbal" for 1 og 2klasse. De har gennem skoleaaret haft 1 times dans paa skemaet ved en danselærer, og det var en fornöjelse at se börnene gaa saadan op i det. Julianna var i flot lyseröd prinsessekjole, röde sko og flot flettet haar og röde slöjfer (Tina var mester for haaret..)
Dagen imorgen byder paa tur til Hafnafjordur, hvor der ligger en afd. af Hrafnista....

1 Comments:

 • Hej igen...

  Det lyder da lidt til at de godt kunne lære lidt om forflytninger på Island...!!

  Der har iøvrigt været al den her ballede om de ældre på plejehjemmene og personalet, i den senere tid, så får det da mig til at tænke at det måske heller ikke er på Island man skal blive gammel.

  Mangler lige nogen der tør stå frem og fortælle, at sådan behandler vi ikke de ældre på vores arbejdeplads, men det er for få der står frem!! Og hvor er de pårørende, der mener at deres ældre familiemedlem, får en god behandling og pleje der hvor de bor, dem mangler jeg sørme også et ord fra. Nå nok om det!!! ;-))

  Jeg har prøvet en ny ting idag...
  RIK. Det gik rigtig godt. Når min mand nu er blevet gammel og prostata'n melder sig, tja, nå ja det kommer vi så ikke videre ind på her.

  Jeg håber virkelig at I kommer afsted på en "hvalcruise". En af mine venner var på Island sidste år, og hvalcruise, er et must. Vil dog lige sige at det til tider kræver at man er sø-stærk!!

  Efter jeres arbejdsdag i morgen er halvdelen af tiden gået!!

  Knus fra
  Linda

  By Anonymous Linda, at 5:01 PM  

Send en kommentar

<< Home