Praktik i Island

søndag, juni 04, 2006

Lördag var vi paa WhaleWatching, der var pragtfuldt solskinsvejr med blaa himmel og stille hav. Sigtbarheden var desværre ikke saaledes at vi kunne se Jökullen nordvestpaa, som vi kunne se den anden dag...men var alligevel ok. Vi sejlede med Hafsúlan, en katamaran baad, först ud til Puffin Island, öen med Söpapegöjerne, der var dog ikke saa mange hjemme, de var paa havet. Saa sejlede vi ud i Flaxibugten, hvor vi efter ca 30-40 min. sejlads saa de förste delfiner, marsvin og vaagehvaler, det var meget flot og imponerende, men som Rebekka, den danske guide paa baaden, sagde, at vi nok ville have 95%billeder med vand paa, og det maatte vi jo sige at det kunne hun jo have ret i, det er svært at tage billeder af hvalerne, de er hurtige. Vi har dog en "halv"aftale med Rebekka om en tur mere. Rebekka har boet heroppe i 4 aar og er fast guide paa turene..
Efter turen tog vi lige hjem et smut og hvilte os, det er trættende med al den havluft... Vi havde planlagt at tage ind til byen for at spise, og efter at have kigget paa næsten alle restauranter, fandt vi en restaurant, hvor de havde et godt tilbud paa Hummersuppe som forret og valget mellem köd og fisk som hovedret, dertil bagt kartoffel og gröntsager til kun 32o0 isl kr. - ca 320 dk kr. Dette var billigt i forhold til restaurantens övrige priser, og der var meget flot, saa vi bestilte menuen.Vi havde overvejet en fl. rödvin, men ikke til de priser, 1 gl. husets vin 800 isl.kr......,saa det fik vi og vand. Hummersuppen var rigtig god og da vi fik vores hovedret, kom der en træbakke ind med en stor opvarmet sten, hvorpaa der laa 4 store stk okseköd, kartoffel, grðntsager. Ved siden af var der tre slags krydderier til stegningen som vi selv skulle foretage paa stenen, der var saa varm at ködet blev gennemstegt i löbet af forholdsvis kort tid...Denne form for servering havde ingen af os prövet för, men det var rigtigt godt, og maaske ikke sidste gang vi pröver det. Efter middagen gik vi saa ud i byen, der var bare rigtig mange mennesker og biler der körte frem og tilbage, rigtig meget trafik.
Lördag formiddag fik vi set hvad der sker naar busser og biler körer for tæt... vi stod og skulle over fodgængerfeltet og saa kommer der en bus og körer forbi en bil, hvor det giver et ordentligt skrald.....det viser sig at bussen har kört meget tæt paa bilen, og bilens chaufför har lindet paa dören for at komme ud, og saa rammer bussen dören......- ny dör til den bil!!!! vi undrer os ogsaa over hvad man bruger lyssignalet til i fodgængerfelterne, da der ikke er ret mange der respekterer den röde mand....de vader bare ud, trods trafikken...ja det undrer os...vi staar jo pænt og venter paa grönt.
Vi fik besögt nogle forskellige cafeer og naaede den sidste bus hjem lidt over 23......Vi kunne godt gaa lige..!!
Idag sðndag, ja saa har vi sovet længe, og da vi vaagnede var Marias börn meget aktive (læs "smaa-sloges"/uenige - de er 2 og 7!) vi kunne med rolig samvittighed bare blive liggende....det var helt underligt, naar vi hjemme skal rede traadene ud....
Vi skal vist ikke lave noget specielt idag andet end at læse, lave soduku, strikke og drikke the/kaffe... maaske hvis vi strammer os op, gaa en tur...